Kom proeven!

Met regelmaat organiseert de Bourgondische Bierkelder smaakvolle proeverijen waarbij gerijpt bier centraal staat. In het najaar 2019 hebben we de deuren van een tweede Bourgondische Bierkelder geopend in Breda, onder de Bredase Foodhall. Hier organiseren we exclusieve proeverijen, maar deze is ook te bezoeken tijdens open dagen.

Wil je weten hoe een proeverij eruit ziet? Stappen & Shoppen schreef er een Bierblog over.

Proeverijen:

Proeverijen in tijden van corona: Vanwege de sowieso al geringe plaats in de Bierkelder hebben we zolang de corona-maatregelen van kracht zijn zeer beperkte capaciteit voor onze proeverijen. We bieden tickets aan per huishouden van maximaal 3 personen en hebben plaats voor slechts 4 huishoudens per proeverij, oftewel maximaal 12 personen. 

Om de capaciteit te compenseren hebben we wel éxtra veel proeverijen ingepland!

Reguliere proeverijen duren +/- 2,5 uur. Kosten zijn €39,50 per deelnemer. Let op, elke proeverij heeft een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij. Voor specifieke thema-proeverijen gelden andere prijzen en deze kunnen een andere duur hebben.

Op de volgende data hebben we dit najaar proeverijen gepland staan:

Oktober 2020:
Zondag 18 oktober 14:30: Kompaan Barrel Aged proeverij
Zaterdag 24 oktober 14:30: Hertog Jan proeverij
Zaterdag 24 oktober 19:30: Gerijpte bierproeverij

November 2020:
Vrijdag 6 november 19:00: Kompaan Barrel Aged proeverij 
Zaterdag 21 november 14:30: Gerijpte bierproeverij (uitverkocht)
Zaterdag 21 november 19:30: Kompaan Barrel Aged proeverij (uitverkocht)

December 2020:
Donderdag 3 december 19:30: Gerijpte bierproeverij
Zaterdag 12 december 14:30: Gerijpte bierproeverij
Zaterdag 12 december 19:30: Gerijpte bierproeverij (laatste kaart)
Zondag 20 december 15:00: Orval proeverij
Dinsdag 22 december 19:00: Gerijpte bierproeverij
Woensdag 23 december 19:00: Gerijpte bierproeverij

Open dagen:

Onze nieuwe Bierkelder onder de Bredase Foodhall is niet dagelijks te bezoeken. De bieren liggen er in alle rust, onder de ideale omstandigheden te rijpen. Naast de proeverijen die we in de kelder, tussen het rijpende bier, organiseren, houden we ook open dagen. Tijdens deze open dagen kan je een kijkje komen nemen in de kelder, een glaasje bier komen proeven en leuke geschenken kopen.

De volgende dagen staat de deur van de bierkelder open voor een bezoekje:

  • Vrijdag 9 oktober // 18:00 uur – 22:00 uur
  • Zaterdag 31 oktober // 14:00 uur – 18:00 uur
  • Zaterdag 19 december // 14:00 uur – 20:00 uur

Een privé proeverij boeken?

Wil je met een groep vrienden, familie, collega’s of klanten een eigen, exclusieve proeverij beleven in de Bourgondische Bierkelder? Tot een maximum van 16 personen kun je een proeverij boeken, exclusief voor jouw gezelschap. We nemen je mee in de wereld van de rijping van bier. Diverse gerijpte bieren passeren de revue en uiteraard worden er Bourgondische happen geserveerd. Een proeverij duurt ongeveer 2,5 uur, maar afhankelijk van specifieke wensen kunnen we de proeverij helemaal personaliseren.

Neem contact met ons op via proeverij@bourgondischebierkelder.nl en we gaan het regelen voor je!

Kleiner gezelschap?

Met een kleine groep vrienden is het heel gezellig om aan te sluiten bij een geplande proeverij. De agenda hiervoor vindt je hierboven. Tickets boek je simpel en snel via de webwinkel.

Geslaagde evenementen:

Op diverse locaties organiseerden we de afgelopen jaren geslaagde proeverijen. Zo waren we op bezoek bij o.a. Bottle Shop Eindhoven & Den BoschWeesper AmsterdamWalhalla Craft BeerOpener Bier & de PUB. Minimaal eens per maand organiseren we prachtige proeverijen in onze eigen bierkelder, maar we trekken ook nog steeds het land in. Wil je een (privé-)proeverij boeken? Neem contact op via proeverijen@bourgondischebierkelder.nl. #daslekkerjonguh