Kom proeven!

Met regelmaat organiseert de Bourgondische Bierkelder smaakvolle proeverijen waarbij gerijpt bier centraal staat. In het najaar 2019 hebben we de deuren van een tweede Bourgondische Bierkelder geopend in Breda, onder de Bredase Foodhall. Hier organiseren we exclusieve proeverijen, maar deze is ook te bezoeken tijdens open dagen.

Wil je weten hoe een proeverij eruit ziet? Stappen & Shoppen schreef er een Bierblog over.

Proeverijen:

Vanwege corona is onze huidige agenda leger dan je van ons gewend bent. Uiterlijk augustus zullen we een najaars-agenda bekend maken bomvol nieuwe proeverijen in de Bredase Bierkelder. Hierin zullen ook proeverijen staan die vanwege corona verplaatst moesten worden zoals de Kompaan Barrel proeverij. 

Reguliere proeverijen duren +/- 2,5 uur. Kosten zijn €37,50 per deelnemer. Let op, elke proeverij heeft een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij. Voor specifieke thema-proeverijen gelden andere prijzen en deze kunnen een andere duur hebben.

Open dagen:

Onze nieuwe Bierkelder onder de Bredase Foodhall is niet dagelijks te bezoeken. De bieren liggen er in alle rust, onder de ideale omstandigheden te rijpen. Naast de proeverijen die we in de kelder, tussen het rijpende bier, organiseren, houden we ook open dagen. Tijdens deze open dagen kan je een kijkje komen nemen in de kelder, een glaasje bier komen proeven en leuke geschenken kopen.

De volgende dagen staat de deur van de bierkelder open voor een bezoekje:

  • Zondag 30 augustus // 14:00 uur – 18:00 uur
  • Zondag 13 september // 14:00 uur – 18:00 uur
  • Vrijdag 9 oktober // 18:00 uur – 22:00 uur
  • Zaterdag 31 oktober // 14:00 uur – 18:00 uur
  • Zaterdag 19 december // 14:00 uur – 20:00 uur

Geen proeverij bij jou in de buurt?

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe locaties (jouw favoriete biercafé of speciaalzaak) om een Bourgondische Bierproeverij te organiseren. Weet jij een leuke locatie? Breng ons in contact met de locatie. Organiseren we daar een proeverij? Dan kom jij samen met jouw beste biervriend(in) gratis meeproeven!

Wil jij een proeverij meemaken in onze nieuwe kelder in Breda? Dat kan!

Een privé proeverij boeken?

Wil je met een groep vrienden, familie, collega’s of klanten een eigen, exclusieve proeverij beleven in de Bourgondische Bierkelder? Tot een maximum van 16 personen kun je een proeverij boeken, exclusief voor jouw gezelschap. We nemen je mee in de wereld van de rijping van bier. Diverse gerijpte bieren passeren de revu en uiteraard worden er Bourgondische happen geserveerd. Een proeverij duurt ongeveer 2,5 uur, maar afhankelijk van specifieke wensen kunnen we de proeverij helemaal personaliseren.

Neem contact met ons op via proeverij@bourgondischebierkelder.nl en we gaan het regelen voor je!

Kleiner gezelschap?

Met een kleine groep vrienden is het heel gezellig om aan te sluiten bij een geplande proeverij. De agenda hiervoor vindt je op onze evenementenpagina. Tickets boek je simpel en snel via de webwinkel.

Geslaagde evenementen:

Op diverse locaties organiseerden we de afgelopen jaren geslaagde proeverijen. Zo waren we op bezoek bij o.a. Bottle Shop Eindhoven & Den BoschWeesper AmsterdamWalhalla Craft BeerOpener Bier & de PUB. Minimaal eens per maand organiseren we prachtige proeverijen in onze eigen bierkelder, maar we trekken ook nog steeds het land in. Wil je een (privé-)proeverij boeken? Neem contact op via proeverijen@bourgondischebierkelder.nl. #daslekkerjonguh