Proefpanellid: Yu Mey Kwee

Eindelijk! Een tweede vrouw in ons proefpanel. Wij zijn er maar al te blij mee. Yu Mey is werkzaam als freelancer voor onder anderen bier proeverijen, masterclasses en bierlessen bij StiBON, dé bieropleider van Nederland.

Yu Mey Kwee – Founder Mey Tours & Beers

Yu Mey Kwee - Proefpanellid Bourgondische BierkelderAl vanaf jongs af aan is Yu Mey gek van bier. Al vroeg kwam ze in aanraking met Jopen, ging werken op festivals voor Jopen, en in november 2010 opende de Jopenkerk, waar Yu Mey maar al te graag proeverijen gaf. Precies vier jaar later, in november 2014, opende het Jopen proeflokaal: Waarderpolder, waar Yu Mey vanaf dan rondleidingen en proeverijen organiseert.

Hier bleef het niet bij, want in 2016 rond Yu Mey StiBON met succes af, en besluit om voor zichzelf te beginnen: Mey Tours & Beers. Ze organiseert vanaf dan bierwandelingen door Haarlem, haar woonplaats. Dit gaat perfect in combinatie met het feit dat Yu Mey stadsgids EN bierliefhebber is. Vanaf dit moment geeft Yu Mey tevens les bij Niveau 1 van StiBON op diverse locaties en regelt zij onder andere de planning van de StiBON opleidingen.

Daarnaast hoort Yu Mey bij een super toffe groep vrouwen, genaamd de BierBitches, evenals Kim Sonneveld wie ook in ons proefpanel zit. ”Een leuke club meiden die elkaar tegenkomen bij verschillende bierige evenementen, van opleiding tot festivals tot wedstrijden, met als doel het bierige leven alleen maar nog leuker te maken dan dat het al is, met elkaar en met ieder ander. Ofwel, het is gewoon normaal dat vrouwen bier drinken en er misschien nog wat vanaf weten ook ;-).”

In het kort, met haar aanstekelijke enthousiasme over bier, bedenkt en geeft ze unieke proeverijen op locatie. Maar ook het jureren van bierwedstrijden is Yu Mey zeker niet vies van. Kortom, een alleskunner en ontzettend liefhebber van bier, die niet mag ontbreken in ons proefpanel!

Ook lid worden van het proefpanel?

Ook lid worden van het proefpanel? Dat kan! Het proefpanel van de Bourgondische Bierkelder bestaat uit een diversiteit aan bierliefhebbers en -specialisten. Leden komen uit het gehele land en hebben diverse achtergronden. Van fervente liefhebbers tot heuse biersommeliers.

Met enige regelmaat zijn er plaatsen vrij in het proefpanel, of nodigen we gasten uit om deel te nemen aan een proeverij. Wil je onderdeel uitmaken van het proefpanel, of een proeverij meemaken? Dat kan! Door hier te klikken kan je je gegevens achterlaten en een motivatie geven waarom we jou moeten uitnodigen om plaats te nemen in het panel of aan een proeverij mee te doen. Wellicht schuif je dan aan bij een van de volgende exclusieve proeverijen!