Proefpanellid: Kim Sonneveld

Voor de 100e, Nederlandse ‘internationaal biersommelier’ moet toch wel een plekje in het proefpanel vrijgehouden worden. Én eindelijk een vrouw in het proefpanel! Met haar eigen bedrijf Hop&Hap geeft ze trainingen aan horeca medewerkers.

Kim Sonneveld – Eigenaresse Hop&Hap

Kim Sonneveld - 100e Nederlandse Biersommelier

“Wat een enorme eer om deel te mogen nemen aan het panel van de Bourgondische Bierkelder!” Al van jongs af aan werkt Kim in de horeca, waar haar grote passie voor mooie bieren is ontstaan. Haar nieuwsgierigheid en leergierigheid naar meer leidde naar StiBON (Stichting Bieropleiding Nederland). Hier ontdekte ze met veel plezier steeds meer over de brede wereld van bier.

Maart 2017 heeft Kim haar diploma ‘internationaal biersommelier’ in Obertrum gehaald en wat het extra bijzonder maakte was dat ze de 100e van Nederland is!

Met veel passie voor en kennis over bier en het horecavak motiveert ze horecamedewerkers middels een korte, duidelijke en energieke training om steviger in hun schoenen te staan zodat zij mooie bieren kunnen én durven te serveren. Door handvatten te geven zijn medewerkers zelfverzekerder als gasten vragen over bier hebben.

Daarnaast verzorgt Kim graag proeverijen, werkt ze bij Gast is Koning, een bedrijf gespecialiseerd in gastvrijheid voor de horeca door middel van o.a. mystery visits en unieke enthousiaste trainingen en ten slotte werkt ze met veel plezier één dag in het weekend achter de bar.

Wil je meer informatie over Kim? Neem dan een kijkje op www.hophap.nl

Ook lid worden van het proefpanel?

Ook lid worden van het proefpanel? Dat kan! Het proefpanel van de Bourgondische Bierkelder bestaat uit een diversiteit aan bierliefhebbers en -specialisten. Leden komen uit het gehele land en hebben diverse achtergronden. Van fervente liefhebbers tot heuse biersommeliers.

Met enige regelmaat zijn er plaatsen vrij in het proefpanel, of nodigen we gasten uit om deel te nemen aan een proeverij. Wil je onderdeel uitmaken van het proefpanel, of een proeverij meemaken? Dat kan! Door hier te klikken kan je je gegevens achterlaten en een motivatie geven waarom we jou moeten uitnodigen om plaats te nemen in het panel of aan een proeverij mee te doen. Wellicht schuif je dan aan bij een van de volgende exclusieve proeverijen!