Proefpanellid: Joris van Esch

Als je erkend Biersommelier aan de Stichting Bieropleidingen Nederland bent, dan weet je in ieder geval wat van bier. Als je dan ook nog eens een lijst van meer dan 13.000 geproefde bieren op je naam hebt staan kwalificeer je je zeker voor een plekje in het proefpanel van de Bourgondische Bierkelder. Welkom in het panel Joris!

Joris van Esch
Joris van Esch – Diplom Biersommelier

Joris van Esch is afkomstig uit het Brabantse Oirschot en ruim 20 jaar fervent liefhebber van speciaalbier. Zijn lijst van verschillende geproefde bieren is inmiddels de 13.000 gepasseerd, mede dankzij het bezoeken van bierfestivals in binnen- en buitenland en reizen naar, met name, de USA.

Anderen enthousiast maken voor speciaalbier is zijn missie. Hij neemt deel aan proefavonden en organiseert ze ook zelf, geeft rondleidingen in de lokale brouwerij, organiseert bier-diners, schreef enkele artikelen voor PINT-magazine, en is nauw betrokken bij de organisatie van een aantal bekende Nederlandse bierfestivals. In maart heeft hij de STIBON-opleiding tot erkend biersommelier afgerond.

Ook lid worden van het proefpanel?

Ook lid worden van het proefpanel? Dat kan! Het proefpanel van de Bourgondische Bierkelder bestaat uit een diversiteit aan bierliefhebbers en -specialisten. Leden komen uit het gehele land en hebben diverse achtergronden. Van fervente liefhebbers tot heuse biersommeliers.

Met enige regelmaat zijn er plaatsen vrij in het proefpanel, of nodigen we gasten uit om deel te nemen aan een proeverij. Wil je onderdeel uitmaken van het proefpanel, of een proeverij meemaken? Dat kan! Door hier te klikken kan je je gegevens achterlaten en een motivatie geven waarom we jou moeten uitnodigen om plaats te nemen in het panel of aan een proeverij mee te doen. Wellicht schuif je dan aan bij een van de volgende exclusieve proeverijen!