Proefpanellid: Ferry Wijnhoven

Als je de oprichter bent van de meest succesvolle Nederlandse Facebookpagina over speciaalbier, dan hoor je in het proefpanel thuis. De Beer Geeks Facebook telt inmiddels meer dan 5.500 leden en groeit nog dagelijks!

Ferry Wijnhoven – Oprichter Beer Geeks Facebook

Ferry Wijnhoven - Beer Geeks FacebookVanaf het moment dat hij bier begon te ontdekken lag z’n interesse bij de speciaalbieren. Eerst, zoals zovelen, bij de Belgische speciaalbieren die verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Vervolgens ging dat stapsgewijs, mede dankzij een zeer goede slijterij in de buurt verder. Eerst de Belgische bieren verder ontdekken, toen langzaam maar zeker de Nederlandse bieren tot we vervolgens bij het hier en nu zijn beland en we schitterende ‘craftbeers’ kunnen drinken uit landen als Polen, Estland, Spanje, Italië en Amerika onder andere.

Eind 2013 besloot Ferry een Facebookgroep op te richten voor wat vrienden die ook gek zijn van speciaalbier. Zo werd de Facebook groep Beer Geeks geboren. Het begon met wat vrienden die met elkaar proefnotities doorspraken en nieuws uit de bierwereld deelden. Die vrienden nodigen wat vrienden uit en vervolgens die vrienden ook weer, etcetera. Inmiddels is Beer Geeks de grootste Nederlandse speciaalbiergroep met meer dan 5500 (internationale) leden, eigen shirts, glazen en bier. Het is een zeer sociale groep waarbij er nooit een blad voor de mond wordt genomen, maar altijd open en respectvol wordt gediscussieerd en reviews worden gegeven. Er worden regelmatig meetings georganiseerd waarbij de Beer Geeks elkaar real life zien en kunnen genieten van een goed speciaalbier. Om een geliefd Beer Geek te quoten: ‘A shared beer always tastes better’.

Inmiddels is Ferry ook aangesloten bij Beerotica beer tasting. Samen geven ze bierproeverijen waarbij ze proberen gasten te verrassen en verblijden met goede, nieuwe bieren en tevens een leuke informatieve middag of avond te bezorgen.

Ferry is wat je noemt, een Beer Geek in hart en nieren!

Ook lid worden van het proefpanel?

Ook lid worden van het proefpanel? Dat kan! Het proefpanel van de Bourgondische Bierkelder bestaat uit een diversiteit aan bierliefhebbers en -specialisten. Leden komen uit het gehele land en hebben diverse achtergronden. Van fervente liefhebbers tot heuse biersommeliers.

Met enige regelmaat zijn er plaatsen vrij in het proefpanel, of nodigen we gasten uit om deel te nemen aan een proeverij. Wil je onderdeel uitmaken van het proefpanel, of een proeverij meemaken? Dat kan! Door hier te klikken kan je je gegevens achterlaten en een motivatie geven waarom we jou moeten uitnodigen om plaats te nemen in het panel of aan een proeverij mee te doen. Wellicht schuif je dan aan bij een van de volgende exclusieve proeverijen!