Proefpanellid: Alain Schepers

Lid van het eerste uur. Eigenaar van Bierista.nl, waar oprichter van de Bourgondische Bierkelder, Bas Schampers, al geruime tijd voor schrijft. Het kon dan ook niet uitblijven dat mede-biersommelier Alain Schepers zou toetreden tot het proefpanel. Uiterst vakkundig proeft, keurt en beoordeelt hij de bieren die hebben gerijpt in de Bierkelder.

Alain Schepers
Alain Schepers – Eigenaar Bierista.nl

“Bier inspireert, bier verbroedert”. Dat is de lijfspreuk van Alain. “Met bier is er altijd gezelligheid en plezier”.

Speciaalbier was jarenlang een hobby en is nu zijn beroep. In 2013 begon Alain met de bierblog Bierista.nl. Deze website werd in 2015 beloond met de Gouden Pint, het initiatief dat het meest heeft bijgedragen aan de promotie van het Nederlandse speciaalbier.

Eind 2016 lanceerde hij met compagnon Maurice Buijs de vernieuwde Bierista-site. Bierista.nl is uitgegroeid tot een community waar bierdeskundigen, geheel onafhankelijk, hun mening geven over speciaalbieren. Daarmee is Bierista.nl een gids die bierdrinkers helpt de juiste keuzes te maken in de wildgroei aan speciaalbieren.

Sinds 2014 mag Alain zich Diplom Biersommelier noemen. Hij heeft de bieropleiding gevolgd bij StiBON en met goed gevolg examen gedaan bij de Doemens Akademie in Obertrum. Een jaar eerder bracht hij zijn eerste boek uit. “Een wereld vol bier” staat vol met verhalen vol feiten, fabels en fictie over bier.

Behalve bloggen en bieren reviewen schrijft hij regelmatig bierartikelen voor diverse media en is nu ook vast panellid van het Bourgondische Bierkelder Proefpanel.

Meer informatie over Alain Schepers en zijn bezigheden omtrent speciaalbier vind je via: www.bierista.nl

Ook lid worden van het proefpanel?

Ook lid worden van het proefpanel? Dat kan! Het proefpanel van de Bourgondische Bierkelder bestaat uit een diversiteit aan bierliefhebbers en -specialisten. Leden komen uit het gehele land en hebben diverse achtergronden. Van fervente liefhebbers tot heuse biersommeliers.

Met enige regelmaat zijn er plaatsen vrij in het proefpanel, of nodigen we gasten uit om deel te nemen aan een proeverij. Wil je onderdeel uitmaken van het proefpanel, of een proeverij meemaken? Dat kan! Door hier te klikken kan je je gegevens achterlaten en een motivatie geven waarom we jou moeten uitnodigen om plaats te nemen in het panel of aan een proeverij mee te doen. Wellicht schuif je dan aan bij een van de volgende exclusieve proeverijen!