Het is feest! De Bierkelder is vijf jaar gerijpt!

30 oktober 2021

Bourgondische Bierkelder 5 jaar

Al vijf jaar lang. Zaterdag 30 oktober is het precies vijf jaar geleden dat wij de eerste fles te rijpen legden in de Bourgondische Bierkelder. Wat een avontuur zijn de vijf afgelopen jaren geweest, dat belooft nog veel meer moois voor de toekomst!

Want beginnen met een bierkelder waarin je bieren laat rijpen, wil ook zeggen dat je geduld moet hebben. Heel… veel… geduld! Om de bieren tot bloei te laten komen, om gasten niet té snel te willen laten genieten. Om de bieren de rust te geven die zij nodig hebben. Je kunt je als bierliefhebber wellicht voorstellen: dat kost nogal wat doorzettingsvermogen!

Maar hier genieten wij nog iedere dag van! De eerste fles die wij te rijpen legden, vijf jaar geleden, was een fles Zuster Agatha, van de Muifelbrouwerij, een bier dat nog steeds een speciaal plekje in ons hart heeft. Geweldig dat we daar vandaag de dag de vruchten van plukken en onze bezoekers steeds vaker kunnen laten genieten van onze met passie gerijpte bieren. Bijvoorbeeld tijdens een van onze Bourgondische Proeverijen!

Bieren rijpen is uitdagend

Hoe geweldig ook, het rijpen van bieren is en blijft een uitdaging. Want wat koop je wel in en wat niet? En wat leg je weg en welke bieren niet? We hebben de afgelopen jaren vooral klassiekers verzameld en opgelegd, en bieren van kleinere brouwerijen waar wij een fijne klik mee hebben. En daar ligt dan ook meteen nóg een uitdaging, want lange niet alle brouwerijen vullen af op grote flessen (75cl) en van de brouwerijen die dat wel doen, bereiken het nieuws ons niet altijd. Dus heb je toffe tips voor bieren die wij kunnen rijpen in de Bourgondische Bierkelder, stuur ons een mailtje!

Op naar een feestelijk seizoen!

Texels Bock - '18 + '19 + '20 + '21

Vijf jaar bestaan, dat doe je maar één keer. Dus doen we dit het liefste goed! De aankomende Bourgondische seizoen kun je dan ook diverse feestelijkheden van ons verwachten! Nog een paar nachtjes slapen en we komen met iets héul bijzonders in samenwerking met de Muifelbrouwerij. Maar naast samenwerkingen met bijvoorbeeld Brouwerij Bliksem, Frontaal, Duits & Lauret en anderen, zullen we de komende maanden ook diverse al gerijpte bieren in onze webwinkel plaatsten. Allemaal slechts zeer beperkt beschikbaar, dus blijf op de hoogte via onze Instagram, Facebook of via onze nieuwsbrief (meldt je aan, onderdaan deze blogpost!

Het eerste gerijpte bierpakket staat al online, een Texels Bock met de jaargangen 2018, 2019, 2020 & 2021!!!

En hoe zien de komende 5 jaar er verder uit?

Als we vooruit kijken naar de komende vijf jaar dan zien we nog meer mooie bieren in de Bourgondische Bierkelder rijpen. Zo gaan we ons ook richten op zure bieren en willen we gaan samenwerken met diverse brouwerijen om bijvoorbeeld bockbieren op grote flessen af te laten vullen. Die eerste vijf jaar hebben we een prachtig assortiment kunnen samenstellen en hoeven we steeds minder vaak ‘Nee, die is er nog niet klaar voor.’ te verkopen. Het rijpen van bier is een sport voor de lange adem en er komen echt prachtige bieren aan! 

 

Zullen we nu eerst gaan genieten van de lichting gerijpte bockbieren die we in de webshop hebben geplaatst ter ere van die mooie jubileum?

Klik hier voor Texels Bock – ’18 + ’19’ + ’20 + ’21

Dank, dank, dank voor jullie interesse, steun, avonturen en natuurlijk onbehouwen behoefte om net als wij zo te genieten van gerijpte bieren. We zien je graag snel weer in de Bourgondische Bierkelder!

Proost!

Aanmelden Nieuwsbrief