De Bourgondische Bierkelder adopteert een Nevel-vat!

17 februari 2023

Bij de Bourgondische Bierkelder houden we van verhalen vertellen en mensen meenemen. Jij als onze fan weet dat natuurlijk al lang!
Als er één brouwerij is waarvan het verhaal het verdient om verteld te worden is het Nevel Wild Ales. Dat deden we al door de uitverkochte Nevel proeverijen die we afgelopen jaar organiseerden in onze kelder. Tijdens een van deze proeverijen ontstond het volgende idee:

“Wat als we nou met een kleine groep fans een vat van Nevel adopteren, waarbij we dan vervolgens zélf mogen bepalen wat we precies doen met dit bier… Welke kruiden willen we toevoegen? Welk fruit past hier goed bij? Dan kunnen we de rijping van het bier volgen en met nog passie genieten van het uiteindelijke bier!”

Hieruit is het volgende ontstaan. De Bourgondische Bierkelder heeft een vat ‘geadopteerd’, welke in juni gevuld zal worden. 16 deelnemers mogen hierop inschrijven en gedurende ruim een jaar volgen we het vat en worden we door Mattias, oprichter & eigenaar van Nevel, meegenomen in zijn unieke proces van bier maken. Samen met de deelnemers bepalen we wat voor invloeden we op het vat willen uitoefenen. Willen we kruiden toevoegen? Fruit laten macereren of hebben we andere creatieve ideëen? Het is aan de deelnemers!

Meld je nu aan!