Bourgondische Bierkelder officieel gestart!

1 november 2016

Opening Bourgondische Bierkelder

Op 30 oktober was het eindelijk zover: de officiële lancering van de Bourgondische Bierkelder. Investeerders en andere betrokkenen werden uitgenodigd om samen het spreekwoordelijke lint door te knippen en tevens de website te lanceren. We kijken terug op een geweldig evenement als start van een bourgondische toekomst.

 

In de video voor de crowdfundcampagne werd niets te veel gezegd, het klooster waar de kelders gelegen zijn ligt in het zonnige Noord-Brabant. De rit er naartoe op zondag was uiterst zonnig, en dit perfecte weer hield de gehele dag stand. Om 13:30 uur werden in totaal 50 investeerders feestelijk ontvangen om hierna een wandeling te maken naar het klooster. Een van de zusters die nog altijd in het klooster wonen hield een mooi betoog over henzelf en hun levensstijl, met zelfs mooie biergerelateerde anekdotes.

Na de wandeling was het moment daar om de investeerders te bedanken en de website te lanceren. Het moment waar in de afgelopen maanden zo naartoe is geleefd. De investeerders kregen een uniek inkijkje in de gang van zaken rondom de crowdfunding en de start van het bedrijf.

Rondwandeling Bourgonidsche BierkelderKern van het verhaal? Bij de Bourgondische Bierkelder staat de ervaring van de klant voorop. Bij het bestellen van gerijpte bieren moet je echt geadviseerd worden. Momenteel is dat nog best lastig, van veel bieren weten we dat ze mooi rijpen met de jaren, maar echte proefnotities hiervan zijn niet beschikbaar. Hoewel we van elke jaargang graag willen laten weten wat je kan verwachten, is dat dus niet altijd precies te doen.

Dat is ook de reden voor de start van het proefpanel van de Bourgondische Bierkelder. Een club met specialisten, liefhebbers en brouwers die gezamenlijk bieren of verschillende leeftijden zullen doorproeven en smaaknotities zullen delen. Op deze manier ontstaat een gedegen advies voor iedereen die gerijpt bier bestelt in de webwinkel. Hier vind je meer informatie over het proefpanel.

Het moment was daar: de website ging live. Zonder slag of stoot kon heel Nederland ineens uitgebreid kennismaken met de Bourgondische Bierkelder. De link www.bourgondischebiekelder.nl zal vanaf nu dé weg zijn naar speciale, gerijpte bieren. Bieren met een verhaal. Het zal ook dé weg zijn naar bourgondische evenementen of een speciaal cadeau voor een verjaardag of de feestdagen.

Wat restte nog op deze zonnige dag? Een groot dankjewel naar alle investeerders. De dank werd 1000 maal uitgesproken, niet alleen in woorden, maar vooral in de vorm van rijkelijk vloeiend gerijpt bier. Van maar liefst acht brouwerijen stonden bieren klaar, uiteraard gerijpt, maar ook verse varianten om de smaakontwikkeling te kunnen meemaken. Een Jeroboam (3 liter fles) Chimay Blauw valt uiteraard direct op, met 3 jaar rijping al mooi subtiel ontwikkeld. De Grand Prestige van Hertog Jan was in drie jaargangen aanwezig. Uiteraard mocht het lekkerste bier van Brabant, Zuster Agatha niet ontbreken.

Hoewel het weer anders deed vermoeden, is de herfst natuurlijk in volle gang, dus 3 jaargangen Bokbier van Jopen en de vintage variant van de Aventinus Doppelbock van Schneider of Paulaner Salvator mochten uiteraard ook niet ontbreken. Naast de donkere bieren konden de gasten ook genieten van de Horal Oude Geuze of de Cuvée René van Lindemans.

Terugkijkend was de opening een geweldig succes. Via deze weg nogmaals grote dank voor alle investeerders die het mogelijk hebben gemaakt te kunnen starten!

Dorstig geworden naar een mooi gerijpt bier?

Bezoek de webwinkel

 

Bezoek voor een uitgebreider fotoverslag de FB-pagina van de Bourgondische Bierkelder.